Kaneel-pompoenbroodjes

    Kaneel-pompoenbroodjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    79 personen hebben dit gemaakt

    Kaneelbroodjes met stukjes pompoen toegevoegd aan het beslag. Superlekker en zacht van binnen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 ml warm water (38 °C)
    • 1 zakje gist
    • 1 blikje (140 gram) ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
    • 150 gram suiker
    • 425 gram pompoen, in stukken gesneden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ei, geklopt
    • 2 theelepels speculaaskruiden
    • 625 gram bloem, of meer indien nodig
    • 60 gram gesmolten boter
    • 275 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 90 gram zachte roomkaas
    • 30 gram boter, gesmolten
    • 125 gram poedersuiker
    • 60 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Giet het warme water in een grote kom en strooi de gist over het water. Laat staan ​​totdat de gist begint te schuimen, 5 tot 10 minuten. Roer de gecondenseerde melk, suiker, pompoen, olijfolie en ei erdoor. Roer tot alles goed gemengd is. Voeg 2 theelepels speculaaskruiden toe en vervolgens ongeveer 625 gram bloem, of zoveel als nodig om een stevig deeg te maken. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot een glad en elastisch deeg, ongeveer 8 minuten. Het deeg zal een beetje plakkerig zijn. Vorm het deeg tot een bal, leg in een ingevette kom, dek af met een doek en laat ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek. (Het deeg zal rijzen maar het zal niet verdubbelen in omvang).
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in.
    3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 45cm bij 65cm op een met bloem bestoven werkvlak. Bestrijk het deeg met 60 gram gesmolten boter. Meng de basterdsuiker met 2 eetlepels speculaaskruiden in een kleine kom en strooi het mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op langs de lange zijde, kneed de zijkant dicht en snijd het deeg met een scherp mes in 12 gelijke grote stukken. Leg de broodjes in de ingevette ovenschaal.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot ze licht goudbruin zijn, 30 tot 40 minuten.
    5. Terwijl de broodjes bakken meng je het vanille-extract, roomkaas, 30 gram gesmolten boter, poedersuiker en melk tot een glazuur. Verdeel het glazuur over de broodjes gelijk als ze uit de oven komen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren