Kip kerrie met appel

    Kip kerrie met appel

    1keer bewaard
    1uur25min


    131 personen hebben dit gemaakt

    Kip kerrie in een romige saus gemaakt met onder andere champignonragout. Lekker fris met de stukjes appel. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip, snij in 8 stukken en verwijder de huid
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel paprikapoeder, of naar smaak
    • 15 gram boter
    • 1 appel, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel kerriepoeder, of meer naar smaak
    • 1 blik (300 gram) champignonragout
    • 240 ml half-en-half slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Verdeel de stukken kip in een enkele laag in een ovenschaal. Kruid de kip royaal met zout, peper en paprikapoeder, zet apart.
    3. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel en ui toe, breng op smaak met kerriepoeder en bak tot de appel en de ui gaar zijn, 7 tot 10 minuten. Roer de champignonragout en de slagroom door het mengsel en meng alles goed; giet de saus vervolgens over de kip.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 75 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste gedeelte van een dij, in de buurt van het bot, moet 82 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren