Kalkoenhamburgers

    Kalkoenhamburgers

    2keer bewaard
    35min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Ontzettend lekkere hamburgers gemaakt van kalkoengehakt met zelfgemaakte pittig-zoete mayonaise en gekarameliseerde uien.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • Pittig-zoete mayonaise
    • 240 ml light mayonaise
    • 60 ml mosterd
    • 60 ml honing
    • 1 eetlepel mierikswortel
    • tabasco, naar smaak
    • 1 theelepel cayennepeper
    • Hamburgers
    • 570 gram kalkoengehakt
    • een halve grote ui, geraspt
    • 1 groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 2 eetlepels barbecuesaus
    • 2 eetlepels worcestersaus (of ketjap)
    • 1 eetlepel vleeskruiden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • een halve grote ui, in plakjes gesneden
    • 5 hamburgerbroodjes, doormidden gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de mayonaise, mosterd, honing, mierikswortel, tabasco en cayennepeper in een kom. Dek af en zet in de koelkast.
    2. Meng het kalkoengehakt, geraspte ui, pepers, barbecuesaus, worcestersaus en vleeskruiden in een grote kom. Vorm het mengsel tot 5 hamburgers.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien glazig, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag en blijf bakken tot de ui zacht en donkerbruin is, nog eens 15 tot 20 minuten.
    4. Bak de hamburgers in een middelgrote koekenpan op matig vuur, draai ze een keer om, tot ze 85 graden zijn van binnen, ongeveer 6 minuten per kant. Serveer op broodjes besmeerd met de mayonaise en gekarameliseerde uien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren