Bloemkool met spelt

    Bloemkool met spelt

    3keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een veganistisch bijgerecht van bloemkool en spelt (een graansoort).

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 280 gram spelt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 krop bloemkool, verdeeld in kleine roosjes
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 wortel, in blokjes gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
    • zout naar smaak
    • 2 eetlepels vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de spelt tot ze gaar zijn, ongeveer 25 minuten. Giet af en zet opzij.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de bloemkool en de ui in de hete olie tot de bloemkool zacht wordt en de ui glazig is, 7 tot 10 minuten. Voeg de wortel, selderij en zout toe aan het bloemkoolmengsel; blijf bakken tot de bloemkool gaar is.
    3. Doe de spelt en het bloemkoolmengsel in een grote kom en roer om alles te mengen. Giet het citroensap over het mengsel en roer. Dien meteen op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren