Kip in geurige tomatensaus

    Kip in geurige tomatensaus

    1keer bewaard
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriet gerecht in ons gezin, ik maak het met rijst of pasta en wat knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip, in stukken gesneden
    • 60 gram bloem
    • 60 ml pindaolie (arachideolie)
    • 230 gram uien, in dunne ringen gesneden
    • 75 gram gehakte groene paprika
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • 225 gram champignons, in plakjes gesneden
    • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 1 pot (225 gram) tomatensaus
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 60 ml sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Spoel de stukken kip af met water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Doe ze vervolgens met de bloem in een kom of een hersluitbare plastic zak. Verhit de pindaolie in een grote koekenpan op matig vuur en bak de kip aan alle kanten goudbruin, ongeveer 15 minuten. Doe de kip in een kom en zet apart.
    2. Bak de uien, paprika en knoflook in de olie die nog in de hete pan zit totdat de ui glazig is, ongeveer 5 minuten, voeg de champignons toe en bak tot de champignons bijna gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Giet de tomatenblokjes, tomatensaus, zout, oregano en de sherry erbij en roer alles goed, voeg vervolgens de stukken kip toe.
    3. Laat sudderen tot de kip gaar is en niet meer roze is van binnen, 30 tot 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren