Kippensoep met gnocchi

    Kippensoep met gnocchi

    3keer bewaard
    40min


    632 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk soepje om te maken tijdens de donkere en gure winter- of herfstdagen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 3 stengels selderij, in blokjes gesneden
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 wortelen, gesneden
    • 450 gram kipfilet, gekookt en in blokjes gesneden
    • 950 ml kippenbouillon
    • 450 gram (aardappel)gnocchi
    • 170 gram spinazie
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eetlepels koud water
    • 480 ml half-en-half slagroom
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui, selderij, knoflook en wortelen in de hete olie tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer de blokjes kip en bouillon erdoor en breng aan de kook.
    2. Roer de gnocchi door de pruttelende soep en kook tot ze naar boven drijven, 3 tot 4 minuten. Voeg de spinazie toe en kook tot deze is geslonken, nog eens ongeveer 3 minuten.
    3. Klop de maïzena in koud water tot een glad mengsel. Roer het maïzenamengsel en de slagroom door de pruttelende soep. Laat koken tot de soep is indikt, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

    Van de kok

    Deze soep kan goed gemaakt worden met restjes kip. Maar je kunt ook kipfilet bakken in de oven (breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder) op 180 graden gedurende 20-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren