Pittige kippensoep uit de slowcooker

    Pittige kippensoep uit de slowcooker

    13keer bewaard
    6uur45min


    188 personen hebben dit gemaakt

    Ik eet deze pittige kippensoep uit de slowcooker met wat tortillachips, geraspte kaas en een lente-ui in stukjes gesneden, heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram kipfilet
    • 1 blik (430 gram) maïskorrels, uitgelekt
    • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes met sap
    • 1 blik (410 gram) kippenbouillon
    • 1 pot (285 gram) rode tacosaus
    • 1 potje (115 gram) groene pepers, in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngehakt
    • 10 gram gehakte verse koriander
    • 2 laurierbladeren
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6uur30min  ›  Klaar in:6uur45min 

    1. Spoel de kipfilets af en dep ze droog, leg ze vervolgens op de bodem van een slowcooker. Voeg de maïs, tomatenblokjes, kippenbouillon, tacosaus, pepers, ui, koriander, laurier, knoflook, komijn, chilipoeder, zout en peper toe.
    2. Kook op de lage stand gedurende 6 uur. Leg de kip op een groot bord en versnipper het vlees met twee vorken. Doe de kip terug in de slowcooker en kook nog eens gedurende 30 minuten tot 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren