kip in ragout uit de oven

    kip in ragout uit de oven

    1keer bewaard
    1uur25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke malse kip die je eerst even bakt in de koekenpan en vervolgens bakt in de oven met een romige saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gram bloem
    • 8 stukken kip met bot (zoals drumsticks en kippenbouten)
    • 120 ml plantaardige olie
    • 1 blik (300 gram) romige uiensoep
    • 2 blikken (300 gram) kippenragout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote hittebestendige kom of ovenschaal in met wat boter of olie.
    2. Doe de bloem in een hersluitbare plastic zak en doe 2 of 3 stukken kip in de zak. Doe de zak dicht en schud om alle kip met bloem te bedekken. Klop overtollige bloem van de kip. Herhaal dit om alle stukken kip met bloem te bedekken.
    3. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op matig vuur en roerbak de kip goudbruin aan alle kanten, 10 tot 15 minuten. Bak in delen indien nodig. Leg de stukken kip in de ovenschaal. Meng de uiensoep met de ragout in een kom en giet over de kip. Bedek de schaal met folie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip niet meer roze is op het bot en de saus borrelt, ongeveer 1 uur. Een vleesthermometer ingestoken in een dik stuk kip moet minstens 70 graden aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren