Kip met geroosterde rode paprika en mozzarella

    Kip met geroosterde rode paprika en mozzarella

    1keer bewaard
    25min


    14 personen hebben dit gemaakt

    De kipfilets worden eerst gemarineerd en vervolgens gebakken in de koekenpan. Ten slotte gril je ze nog even kort in de oven met de geroosterde paprika en mozzarella.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 475 ml Italiaanse sladressing
    • 1 pot (450 gram) geroosterde rode paprika's, uitgelekt en drooggedept met keukenpapier
    • 4 plakjes mozzarella, 0.5 cm dik

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de kipfilets in een grote afsluitbare plastic zak en giet de dressing erbij. Knijp de lucht uit de zak en sluit de zak af. Marineer gedurende 4 tot 6 uur in de koelkast.
    2. Giet de dressing in een grote koekenpan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Leg de stukken kip in de dressing en bak tot de dressing vermindert is en de kip lichtbruin is, ongeveer 10 minuten per kant.
    3. Verwarm de gril van de oven voor en plaats een ovenrooster ongeveer 15 cm van de warmtebron. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de kipfilets op de bakplaat. Plaats een royale laag van geroosterde rode paprika's op elke kipfilet en bedek met een plakje mozzarella. Gril de kip tot de kaas bruin is en borrelt, 1 tot 2 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren