Schotse stoofpot

    Schotse stoofpot

    47keer bewaard
    25min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Stoofpot wordt traditioneel gemaakt met restjes vlees, aardappelen en uien. Maar door cornedbeef te gebruiken is dit op elk moment te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 grote kruimige aardappelen
    • 300ml melk
    • 2 kleine of 1 grote ui
    • 50g boter
    • 1 blikje (200g) cornedbeef

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een middelgrote pan en schenk de melk eroverheen. Breng dit aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken.
    2. Terwijl de aardappelen zachtjes koken… hak de ui grof en bak ze in boter tot ze bruin en knapperig zijn.
    3. Snij de cornedbeef in middelgrote stukjes.
    4. Zet apart tot de melk en de aardappelen ingekookt zijn tot een stevig soepje, maar nog wel met stukken zachte aardappel erin.
    5. Voeg de uien en cornedbeef toe en laat de smaken even goed mengen.
    6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met (haver)brood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    4

    Volgens mij is dit recept een grote grap van iemand. Werkelijk waar niet te eten. Echt een afrader. - 18 apr 2014

    0

    het was niet te eten heb het weg gegooid zonde van je tijd en geld - 29 okt 2014

    Robinsayshello
    0

    - Gewaardeerd op - 22 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren