Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten en gegrilde paprika

    Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten en gegrilde paprika

    7keer bewaard
    40min


    21 personen hebben dit gemaakt

    De combinatie van pasta, kipfilet en deze smaakvolle roomsaus is heel erg lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 4 kipfilets
    • 475 ml kippenbouillon
    • 120 ml rode wijn
    • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
    • 170 gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 450 gr gegrilde rode paprika's in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 125 ml (1 bekertje) slagroom
    • 250 gr tagliatelle
    • 2 eetlepels bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook even aan. Leg de kipfilets in de pan, en bak deze goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Voeg de kippenbouillon, rode wijn, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten toe. Laat op laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
    2. Zet een grote pan water met een beetje zout op, en kook de tagliatelle in ongeveer 8 minuten al dente. Laat goed uitlekken en zet apart.
    3. Voeg de gegrilde paprika en de slagroom toe aan de saus, en breng het licht aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten sudderen. Haal de kipfilets uit de pan en verdeel deze over de tagliatelle.
    4. Voeg de bloem aan de saus toe. Laat al roerende de saus ongeveer 3 minuten sudderen, zodat deze indikt. Giet vervolgens de saus over de pasta met kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren