Eenvoudige klassieke lasagne

    Eenvoudige klassieke lasagne

    12keer bewaard
    1uur25min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Dit makkelijke lasagnegerecht met gehakt heb ik met volkoren lasagnebladen en mager gehakt gemaakt. Erg lekker en gezonder.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 12 volkoren lasagnebladen
    • 450 gram mager rundergehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano (of naar smaak)
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
    • 450 gr hüttekäse
    • 2 eieren
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 700 gr pastasaus met basilicum
    • 225 gr mozzarella kaas, in stukjes gesneden (of geraspte jonge kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg, als het water kookt de lasagnebladen toe (een paar tegelijk). Kook de pasta zonder deksel al dente, onder af en toe roeren, in ongeveer 10 minuten. Haal de lasagnebladen uit de pan en leg apart op een bord.
    3. Bak het gehakt in een koekenpan op middelhoog vuur rul en bruin, in ongeveer 10 minuten. Voeg tijdens het bakken de knoflook, knoflookpoeder, oregano, zout en zwarte peper toe. Giet overtollig vet af.
    4. Meng in een kom de hüttekäse, eieren, en Parmezaanse kaas tot deze goed gecombineerd zijn.
    5. Plaats 4 lasagnebladen naast elkaar op de bodem van een ovenschaal van 32,5 cm X 23 cm. Voeg daarna achtereenvolgens een laag pastasaus toe, een laag gehaktmengsel, en een laag hüttekäsemengsel. Herhaal de lagen nog twee keer, eindigend met een laagje saus. Bestrooi de bovenkant met de mozzarella. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    6. Bak in de voorverwarmde oven totdat de lasagne borrelt en de kaas gesmolten is, ongeveer 30 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en bak tot de kaas begint te bruinen, ongeveer 10 minuten. Haal uit de oven en laat minstens 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    kip - 19 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren