Franse fudgecakejes

    Franse fudgecakejes

    12keer bewaard
    35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Geen bakmix kan hier tegenop! De textuur van de cake is bijna net zo dik als fudge.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 115 gr pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
    • 40 gr pure chocolade (100% cacao), fijngehakt
    • 70 gr boter
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1,5 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 1 eierdooier
    • 150 gr suiker
    • 1/8 theelepel zout
    • 3 eetlepels bloem
    • 55 gr pure chocolade (70% cacao), fijngehakt in blokjes van 1 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakvorm voor 6 muffins licht in of vul deze met papieren bakvormpjes, bij voorkeur in een donker gekleurde metalen pan.
    2. Meng 115 gr pure chocolade (70% cacao), 40 gr pure chocolade (100% cacao) en de boter in een magnetronbestendige kom; plaats kom in de magnetron, en verwarm 2 á 3 minuten op laag vermogen tot de boter gesmolten is en de chocolade zacht is geworden. Voorkom dat de chocola in de magnetron aanbrandt door vaak te roeren. Haal de kom uit de magnetron en roer het geheel tot een gladde massa.
    3. Pak een beslagkom. Mix kaneelpoeder, vanille-extract, eieren, eierdooiers, suiker en zout tot deze goed vermengd zijn. Roer de bloem er kort door tot net vermengd. Voeg het chocolademengsel toe, roer een paar keer tot er een glad beslag ontstaat, en voeg onder zachtjes roeren de 55 gr pure chocoladebrokjes (70% cacao) toe. Schep het beslag in de ingevette muffinvormpjes. Vul deze voor ongeveer 3/4 met beslag.
    4. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven tot de bovenkant bijna hard is, in ongeveer 18 minuten. Steek om te testen met een mes in de cakejes. Als er strepen dik beslag op het mes achterblijven zijn de cakejes klaar.
    5. Om warm op te dienen, laat de cakejes 5 tot 10 in de vorm afkoelen. Of laat 20 minuten afkoelen om op kamertemperatuur op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren