Snelle eenvoudige kippenvleugels

    Snelle eenvoudige kippenvleugels

    7keer bewaard
    30min


    66 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke vleugels waar uw gasten van zullen smullen. U kunt zelf variëren met verschillende chilisauzen, kruiden of pepertjes. Serveren met stengels selderie en stilton.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1-1 1/2 kg kippenvleugels, bij de gewrichten doorgesneden en de toppen verwijderd
    • 110 gr boter
    • 3 flesjes (57 ml) tabasco
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue goed heet laten worden.
    2. Een rooster licht invetten. De vleugels aan elke kant 8-12 minuten bakken tot het vleessap helder is (grote stukken zijn minder snel gaar).
    3. In een sauspan de boter smelten en tabasco, peper en zout toevoegen.
    4. Leg de vleugels in een goed afsluitbaar bakje. De saus erover gieten en afsluiten. Goed schudden zodat de vleugels goed gedrenkt zijn.

    Als je geen barbecue hebt, kun je de vleugeltjes ook met de grillfunctie in de oven bereiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren