Gele courgette met knoflook

    Gele courgette met knoflook

    2keer bewaard
    20min


    71 personen hebben dit gemaakt

    De eenvoudigste recepten zijn vaak de lekkerste. In de nazomer hebben wij veel pompoenen en courgettes, en dit is een leuke en eenvoudige manier om daarvan te genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 gele courgettes
    • 60 ml olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt (of meer naar smaak)
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1 snufje zout (naar smaak)
    • 1 snufje gemalen zwarte peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd elke courgette in de lengte doormidden. Snijd deze helften dwars door, om 4 stukken te maken; snijd die stukjes nog twee keer door, totdat er 16 reepjes courgette overblijven. Meng de courgette, olijfolie, en knoflook in een kom, en giet dit over in een ondiepe ovenschaal. Bestrooi met zout en zwarte peper.
    3. Gril het gerecht tot de reepjes courgette en de knoflook bruin beginnen te worden, 5 tot 10 minuten. Controleer de courgette na 5 minuten, en voeg steeds 2 tot 3 minuten toe om aanbranden te voorkomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren