Geroosterd stokbrood met knoflookboter

    (54)

    Ik moet zeggen dat dit recept geweldig samengaat met de meeste Italiaanse gerechten die ik ken. Ik vind deze stokbroodjes vooral lekker bij kip met Parmezaanse kaas.


    47 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 115 gr zachte boter
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theelepel gedroogde marjolein
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/4 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1 snufje gemalen zwarte peper (naar smaak)
    • 1/4 theelepel gedroogde peterselie (naar smaak)
    • 1 stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Pak een kom. Meng de boter samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, marjolein, basilicum, Provençaalse kruiden, oregano, zwarte peper en peterselie. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden, en smeer de helften royaal in met het botermengsel.
    3. Bak het knoflookbrood op het bovenste rek van de voorverwarmde oven tot het botermengsel begint te smelten, 10 tot 15 minuten. Zet de oven dan op grillen en rooster verder tot het brood goudbruin is, 1 tot 2 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (54)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties