Romige puree van knolselderij

    (11)

    Een eenvoudige, heerlijke manier om knolselderij te gebruiken. Het is aardappelpuree, maar dan een beetje spannender. Voor een vetarme versie kan je vetvrije melk en minder boter gebruiken.


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
    • 3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 80 ml slagroom
    • 45 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Zet de knolselderijblokjes in een grote pan met lichtgezouten water op en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur dan lager, dek af, en laat 12 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappelen toe, en breng weer aan de kook. Kook totdat de aardappelen en knolselderij zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Giet af en laat 1-2 minuten droogstomen.
    2. Zet de pan terug op het vuur, en roer tot er weinig vocht overblijft. Haal de pan van het vuur, en giet de room en boter in de pan. Pureer met een aardappelstamper tot een bijna glad mengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren