Hummus met komkommer

    Hummus met komkommer

    6keer bewaard
    10min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk luchtig en fris dipje om knapperige groenten en warm pitabrood mee te eten. Serveer gegarneerd met olijven.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 teentjes knoflook
    • 60 gr tahini (of naar smaak)
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 1 theelepel extra vierge olijfolie
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 1 komkommer, grof in stukjes gehakt
    • 1 snufje zout en peper (naar smaak)
    • 1 snufje paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Plaats de knoflook, tahini, citroensap en olijfolie in een blender of keukenmachine. Blendeer tot de knoflook fijngehakt is, voeg dan de kikkererwten en stukjes komkommer toe. Pureer tot een gladde massa, en breng op smaak met zout en zwarte peper. Goed mengen. Giet het mengsel over in een schaaltje, en zet 1 tot 2 uur in de koelkast. Serveer de hummus met een snufje paprikapoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren