Tomatensoep met witte kool en aardappel

    Tomatensoep met witte kool en aardappel

    5keer bewaard
    50min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Deze snelle soep is goed voor de portemonnee. Je kunt makkelijk extra groenten uit de voorraadkast of koelkast gebruiken. Serveer dit met knapperig brood en je hebt een geweldige maaltijd om je in de koude wintermaanden mee op te warmen. Voeg rundvlees of kip toe voor een stevigere maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 55 gr boter of margarine
    • 1 ui, versnipperd
    • 3 aardappelen, in blokjes gesneden
    • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 950 ml water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 1/2 witte kool, fijngesneden
    • 2 blikken van 400 gr hele tomaten in sap, fijngehakt (bewaar het sap)
    • 120 ml ketchup
    • 1 theelepel hete chilisaus
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum (of vers)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak, al roerende, de ui, aardappelen, bleekselderij en knoflook in de gesmolten boter tot de ui en bleekselderij doorzichtig zijn geworden, in 5 tot 7 minuten. Giet het water over de groenten in de pan en voeg het kippenbouillonblokje erbij. Goed roeren totdat het is opgelost. Breng het mengsel aan de kook, en kook de aardappelen tot ze net gaar zijn in ongeveer 5 minuten.
    2. Zet het vuur middelhoog, en voeg de witte kool aan de soep toe. Voeg de tomaten met het sap, de ketchup, hete chilisaus, de basilicum, en de Italiaanse kruiden toe, en roer door de soep. Laat het mengsel sudderen tot de smaken goed in de soep zijn getrokken, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren