Soep van salsasaus en zwarte bonen

    (1905)

    Zwarte bonen, salsasaus, groentebouillon en komijn vermalen tot een heerlijke, vetarme en vezelrijke soep. Serveren met een lepel zure room of yoghurt en een handje lente-ui.


    1711 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blikjes (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 350 ml groentebouillon
    • 225 gr tomaten salsadip
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 4 eetlepels zure room of yoghurt
    • 3 lente-uitjes, in dunne ringen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een keukenmachine of blender bonen, bouillon, salsa en komijn tot een redelijk glad mengsel pureren.
    2. De bonenmix in een sauspan op een middelhoog vuur goed heet laten worden.
    3. De soep in 4 individuele kommen scheppen en elke kom met een eetlepel zure room en een handje lente-ui garneren.

    Als je geen zwarte bonen uit blik kunt vinden dan kun je ook gedroogde gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1905)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren