Garnalen met koriander en peterselie

    Garnalen met koriander en peterselie

    2keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze garnalen zijn klaargemaakt met zongedroogde tomaten en overgoten met een sausje van knoflook en olijfolie. Heel lekker met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr spaghetti (optioneel)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 450 gr ongekookte middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 ui, versnipperd
    • 10 zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • half bosje gehakte verse peterselie
    • half bosje gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt, en breng weer terug aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, al roerende, de garnalen en ui toe. Roerbak de garnalen tot deze roze beginnen te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten en knoflook erbij. Ga verder met roerbakken tot de garnalen ondoorzichtig zijn en de ui doorzichtig is geworden, ongeveer 4 minuten. Voeg de peterselie en koriander toe, en giet het geheel over de pasta om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren