Larb (vleessalade uit Laos)

    Larb (vleessalade uit Laos)

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van een Vietnamese vriendin en zij vertelde mij dat dit gerecht afkomstig is uit Laos en Cambodja. De gemberplant laos is niet altijd makkelijk te vinden, maar het kan worden vervangen door verse gember en een scheutje limoensap. Ik heb deze keer kipkabonades gebruikt, maar het recept is ook goed te bereiden met kippengehakt, kalkoengehakt, of varkensgehakt (als er maar geen bot in zit). Serveer de vleessalade met kleefrijst of wikkel in sla.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 45 gr ongekookte witte rijst (met een lange korrel)
    • 900 gr kipkarbonades zonder bot (of kipfilet)
    • 2 eetlepels arachideolie (pinda-olie)
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels (10 gr) laos (galanga), fijngehakt
    • 2 kleine rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 4 bosuitjes, fijngehakt
    • 60 ml Thaise vissaus
    • 1 eetlepel (20 gr) garnalenpasta
    • 1 eetlepel (10 gr) suiker
    • 3 eetlepels verse munt, fijngehakt
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
    • 60 ml limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Verspreid de ongekookte rijst over een bakplaat. Bak de rijst in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin is, ongeveer 15 minuten.
    2. Haal de rijst uit de oven en laat afkoelen. Vermaal de rijst tot een fijn poeder met een kruidenmolen als deze is afgekoeld. Maal ondertussen het kippenvlees in een keukenmachine fijn. Zet het kippengehakt opzij.
    3. Verhit de arachideolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, al roerende, de knoflook, laos, chilipepers, en bosuitjes toe, en bak tot de knoflook zacht is geworden, ongeveer 3 minuten. Voeg het kippengehakt toe, en bak, onder voortdurend roeren, totdat het vlees niet meer roze is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met vissaus, garnalenpasta en suiker. Zet het vuur laag en laat sudderen tot het merendeel van de vloeistof is verdampt, ongeveer 5 minuten. Roer de gemalen rijst, munt, basilicum, en het limoensap door het gerecht en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren