Lasagnette uit de koekenpan

    Lasagnette uit de koekenpan

    10keer bewaard
    45min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit gerecht zomaar bij elkaar bedacht en het is zowaar uitgegroeid tot een familiefavoriet. Goedkoop, makkelijk te bereiden, en iedereen houdt ervan. Indien gewenst (maar probeer het eerst maar zonder) kun je individuele porties met geraspte kaas garneren. Ik heb nog nooit kaas in dit recept gebruikt en ik heb er nog nooit iemand over horen klagen. Ik vind het lekker om deze lasagnaschotel met knoflookbrood te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rundergehakt
    • 950 ml water
    • 3 rundvleesbouillonblokjes
    • 7 ongekookte lasagnebladen, in stukken gebroken
    • 1 blik (300 gr) gecondenseerde (ingedikte) tomatensoep
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel maizena
    • 1 snufje zout (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak, al roerende, het gehakt in een grote koekenpan op middelhoog vuur bruin, ongeveer 10 minuten; overtollig vet uitlekken. Voeg het water toe, breng aan de kook, en roer er de bouillonblokjes doorheen, totdat de blokjes zijn opgelost. Voeg de stukjes lasagne, tomatensoep, ui, knoflook, Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. Zet het vuur laag, en laat de lasagnette sudderen tot de stukken lasagne zacht zijn geworden, ongeveer 10 minuten.
    2. Verwijder ongeveer 250 ml saus uit de pan, en voeg al roerende de maïzena toe tot deze is opgelost. Giet het kopje saus terug in de pan, en laat de gehele saus indikken, ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren