Latijns-Amerikaanse kipstoofschotel

    Latijns-Amerikaanse kipstoofschotel

    21keer bewaard
    9uur10min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Een oud-huisgenote van mij, die van Latijns-Amerikaanse afkomst is, gaf me ongeveer 8 jaar geleden dit recept. Onlangs vond ik het recept weer, weggestopt in een kookboek, terwijl ik aan het schoonmaken was. Het is om je vingers bij af te likken. Mijn huisgenote zei dat het een gerecht was dat haar moeder vaak voor haar kookte toen ze jong was. Afhankelijk van hoe pittig je het gerecht wilt maken, kun je kruiden achterwege laten of juist extra toevoegen. Het is erg lekker om dit gerecht met rijst, geraspte kaas, zure room, of zelfs met maïsbrood te serveren. Het is zo ontzettend veelzijdig!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 kipfilets
    • 3 blikken (à 400 gr) tomatenblokjes
    • 1 pot groene salsa
    • 1 blik (400 gr) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 blik (400 gr) pintobonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 1 blik (400 gr) maïs, uitgelekt
    • 1 zakje taco kruidenmix
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
    • 2 theelepels chilipoeder (of naar smaak)
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 115 gr roomkaas (op kamertemperatuur)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 9uur  ›  Klaar in:9uur10min 

    1. Leg de kipfilets op de bodem van een slowcooker, en giet de tomaten, groene salsa, zwarte bonen, pintobonen, en maïs over de kip. Strooi de tacokruiden, koriander, gemalen rode chili, en komijn eroverheen, en roer alles door elkaar. Doe de deksel op de pan, zet de slowcooker op een lage stand, en kook tot de kip zeer mals is en de saus is ingedikt, 8 tot 10 uur.
    2. Wil je soep maken, laat dan alle vloeistof in de pan. Voor een dikkere stoofpot verwijder je een beetje vloeistof.
    3. Pak een kommetje. Vermeng 1 of 2 eetlepels saus met de roomkaas en roer dit tot een gladde massa. Giet dit roomkaasmengel terug in de pan om de saus romig te maken. Kook nog 15 minuten in de slowcooker, en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren