Sopa de lentejas (Linzensoep uit Andalusië)

    (11)
    1 uur 15 minuten

    Een geweldige soep voor de koude wintermaanden, maar eigenlijk is de soep het hele jaar heerlijk! Boordevol verse groenten en een lekkere stevige smaak. U kunt naar smaak wortels of knolgroenten toevoegen.


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr gedroogde bruine linzen, een nacht geweekt en uitgelekt
    • 2 plakjes doorregen spek, in stukjes
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 grote vleestomaten, fijngesneden
    • 2 chorizo worsten, ontveld en in stukjes
    • 1 laurierblad
    • 500 ml water, of naar behoefte
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. De bacon in 5-8 minuten lichtbruin bakken. Olijfolie, ui en groene paprika toevoegen en ong. 5 minuten bakken, tot de groenten zacht beginnen te worden.
    2. Knoflook, tomaat, worst en laurierblad toevoegen en ong. 4 minuten braden. Linzen en water toevoegen (het water moet 2,5 cm minder hoog reiken dan de linzen). Op een hoge vlam aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 15-20 minuten in een open pan laten sudderen tot de linzen net gaar zijn.
    3. De aardappels door de soep scheppen en in 12-15 minuten gaar koken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (11)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties