Sopa de lentejas (Linzensoep uit Andalusië)

    Sopa de lentejas (Linzensoep uit Andalusië)

    11keer bewaard
    1uur15min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige soep voor de koude wintermaanden, maar eigenlijk is de soep het hele jaar heerlijk! Boordevol verse groenten en een lekkere stevige smaak. U kunt naar smaak wortels of knolgroenten toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr gedroogde bruine linzen, een nacht geweekt en uitgelekt
    • 2 plakjes doorregen spek, in stukjes
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 grote vleestomaten, fijngesneden
    • 2 chorizo worsten, ontveld en in stukjes
    • 1 laurierblad
    • 500 ml water, of naar behoefte
    • 2 aardappels, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. De bacon in 5-8 minuten lichtbruin bakken. Olijfolie, ui en groene paprika toevoegen en ong. 5 minuten bakken, tot de groenten zacht beginnen te worden.
    2. Knoflook, tomaat, worst en laurierblad toevoegen en ong. 4 minuten braden. Linzen en water toevoegen (het water moet 2,5 cm minder hoog reiken dan de linzen). Op een hoge vlam aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 15-20 minuten in een open pan laten sudderen tot de linzen net gaar zijn.
    3. De aardappels door de soep scheppen en in 12-15 minuten gaar koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren