Lavendeltruffels

  (10)
  3 uur 40 minuten

  Deze truffels zijn hemels. De chocola is zo zijdezacht, dat het lijkt alsof je een wolkje opeet. En de lavendeltonen komen ook zo prachtig tevoorschijn in de chocolade. Gebruik 120 ml slagroom ipv 80 ml om de lavendelvulling zachter en romiger te maken.


  8 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 16 

  • 12 verse lavendelbloemen
  • 80 ml slagroom
  • 170 gr pure chocolade, in stukjes
  • 110 gr melkchocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels boter

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur40min 

  1. Plaats de lavendelbloempjes en de room in een kleine, glazen, magnetronbestendige kom. Verwarm dit 20 tot 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron. Roer de warme bloemen een paar keer om met een lepel, en laat 5 minuten rusten. Zet de kom terug in de magnetron en verwarm nogmaals 10 tot 20 seconden op de hoogste stand. Roer opnieuw door de room, en zet weer 5 minuten opzij. Herhaal dit verwarmingsproces nog tweemaal. Vergeet niet te roeren. Op deze manier neemt de room de lavendelsmaak op.
  2. Leg de pure chocolade en melkchocolade in een magnetronbestendige glazen kom. Verdeel de chocolade in twee gelijke porties en zet één deel apart. Smelt de andere helft van de chocolade 20 tot 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Smelt de chocolade in stappen door het meerdere malen 10-20 seconden te verwarmen, tot deze gesmolten is. Roer bij elke tussenpose door de chocolade.
  3. Zeef de lavendelroom, met behulp van een fijne zeef, door de gesmolten chocolade; gooi de bloemetjes weg. Roer de room en chocolade tot een gladde massa. Laat ongeveer 1 uur in de koelkast afkoelen om deze vulling wat steviger, maar niet hard te laten worden.
  4. Nadat het lavendel-chocolademengsel is gekoeld, kan de overgebleven chocolade en boter in een magnetronbestendige glazen kom worden geplaatst. Kook dit weer in stappen van 20 tot 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron tot dit boter-chocolademengsel net gesmolten is. Vergeet niet na elke verwarming te roeren. Zet opzij.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het lavendelmengsel, en doop deze in het gesmolten boter-chocolademengsel met behulp van een spies of een cocktailprikker. Leg de truffels op de bakplaat, en zet minimaal 2 uur in de koelkast om uit te harden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (10)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren