Karbonades met citroenpeper en gebakken appeltjes

    Karbonades met citroenpeper en gebakken appeltjes

    1keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze karbonade wordt eerst op smaak gebracht met citroenpeper, dan bedekt met een krokant korstje, en vervolgens in de oven gebakken. De garnering van appelschijfjes met kaneel is overheerlijk. Tja, varkensvlees en appels combineren gewoon prachtig. Ik vind het er erg mooi uitzien om de appel in een rechte lijn over de karbonade te serveren, net als op de foto.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 karbonades
    • 1 theelepel uienpoeder (of naar smaak)
    • 1 theelepel knoflookpoeder (of naar smaak)
    • 1,5 theelepel citroenpeper (of naar smaak)
    • 95 gr fijngemalen cornflakes (of zoveel als nodig)
    • 7 appels, geschild, zonder klokhuis, en in partjes gesneden
    • 350 ml appelsap (of zoveel als nodig)
    • 1 theelepel kaneel
    • 3/4 theelepel pimentpoeder (of naar smaak)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 95 gr bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats een rek in een braadslee of in een diepe baplaat met opstaande randjes.
    2. Bestrooi elke karbonade met uienpoeder, knoflookpoeder, en citroenpeper. Plaats de cornflakeskruimels in een ondiepe schaal, en haal de karbonades grondig door de kruimels. Druk de kruimels op de karbonades aan met een vork. Schud voorzichtig eventuele losse kruimels weg, en leg de karbonades op het bakrek.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de karbonades niet meer roze van binnen zijn en vleessappen helder zijn geworden, 30 tot 45 minuten. Een vleesthermometer in het dikste deel van een karbonade moet minstens 70°C aangeven.
    4. Plaats, terwijl de karbonades bakken, de appelpartjes in een grote pan op matig vuur en giet er genoeg appelsap over zodat de appels ongeveer 5 cm diep onder het vocht komen te liggen. Meng de kaneel, piment, vanille-extract, en bruine suiker erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat de appels sudderen tot ze zacht zijn (wanneer je er met een vork in kunt prikken), ongeveer 30 minuten.
    5. Plaats een karbonade in het midden van een bord om te serveren, en leg de appelschijfjes er decoratief overheen. Giet over elke karbonade nog wat appeljus en serveer de rest van de saus apart in een kommetje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren