Bosbessenmuffins met citroenverbena

    Bosbessenmuffins met citroenverbena

    1keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Als je citroenverbena in je tuin hebt staan, kun je deze lekkere muffins maken. Citroenverbena ruikt fantastisch in de tuin en je kunt het zelfs drogen om potpourri te maken. Ook erg smakelijk in gebak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei
    • 180 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 220 gr bloem
    • 65 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 15 gr fijngesneden verse citroenverbena
    • 55 gr koude boter
    • 145 gr bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 200°C. Vet 12 muffinvormpjes in, of zet papieren muffinbakjes in een muffinpan. Klop ei, melk en vanille-extract samen tot een gladde massa. Zet apart.
    2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en citroenverbena in een keukenmachine. Pulseer totdat de citroenverbena fijn is gemalen. Voeg de boter toe, en mix met snelle, korte pulsen de boter fijn. Doe het beslag in een kom, en schenk het melkmengsel erbij en roer tot het beslag iets vochtig is. Roer dan de bosbessen er voorzichtig doorheen. Schenk de voorbereide muffincups voor 3/4 vol.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de muffins goudbruin zijn en de bovenkant terugveert als er licht op wordt gedrukt, ongeveer 20 minuten. Laten afkoelen voordat ze worden geserveerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren