Citroenkip

    Citroenkip

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken kip met een saus van witte wijn, citroensap, boter en kappertjes. Dit kipgerecht met citroen zal zeker in de smaak vallen!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml olijfolie
    • 60 gr bloem (of meer indien nodig)
    • 4 kipfilets
    • 1 snufje zout (naar smaak)
    • 60 ml witte wijn
    • 2 grote citroenen, uitgeperst
    • 55 gr zachte boter
    • 35 gr kappertjes, uitgelekt
    • 1 grote citroen, in partjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de bloem in een ondiepe kom. Kruid de kipfilets met zout, en rol de kipfilets dan voorzichtig aan alle kanten om in de bloem. Schud zachtjes om overtollig bloem te verwijderen. Plaats de kip in de pan, en braad ze goudbruin, 7 tot 10 minuten aan elke kant. Voeg de witte wijn en citroensap toe. Laat de kipfilet verder sudderen tot deze niet meer roze van binnen is, en het kookvocht met de helft verminderd is, 5 tot 7 minuten. Schep de kip op een bord.
    2. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de saus totdat deze gesmolten is. Giet de saus over de kipfilets en garneer het gerecht met kappertjes en partjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren