Citroenkip met artisjokharten

    Citroenkip met artisjokharten

    2keer bewaard
    50min


    172 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk kipgerecht. Kip gestoofd in een saus met artisjokharten. Ik vind het erg lekker met spaghetti.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 15 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 4 kipfilets
    • 2 citroenen, uitgeperst
    • 235 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels (30 ml) worcestersaus
    • 60 ml vermout
    • 1/2 theelepel uitgeperste knoflook
    • 1 laurierblaadje
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 blik artisjokharten, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel maïzena
    • 60 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vermeng de bloem en het zout op een bord en paneer de kipfilets ermee. Schud het overtollige bloem voorzichtig weg. Leg de kip in de pan en bak ze goudbruin, ongeveer 10 minuten. Voeg citroensap, kippenbouillon, worcestersaus, vermout, knoflook, laurier en basilicum toe. Breng aan de kook, dek af, en laat op laag vuur gedurende 15 minuten sudderen. Roer de artisjokharten erdoor, en laat verder sudderen tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten.
    2. Meng de maïzena en het water in een kleine kom. Schenk, al roerende, het maïzenapapje in de pan, en laat verder sudderen en indikken, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren