Zalm

    Zalm

    1keer bewaard
    35min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Dit zalmgerecht is eenvoudig om te maken en erg lekker om met een salade te eten. Een glaasje Pinot Gris is ook erg lekker bij deze maaltijd. En als dessert, serveer ik graag verse perzikenparfaits met perzik brandewijn, bruine suiker en vanille-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml mayonaise
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 2 eetlepels naturel sladressing
    • 2 eetlepels zoete ui, fijngehakt
    • 4 zalmmoten
    • 2 eetlepels kruidenmix vis (of naar smaak)
    • 30 gr paneermeel (of zoveel als nodig)
    • 30 gr geraspte scherpe Cheddar kaas (of geraspte belegen kaas)
    • snufje Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in van 23 x 28 cm.
    2. Meng de mayonaise, Dijon mosterd, sladressing, en de ui in een kom. Roer goed door elkaar, en zet apart.
    3. Bestrooi de zalm aan beide kanten met de viskruiden, en leg de zalm met de huid onder in de ingevette ovenschaal. Verdeel het mayonaisemengsel over de zalmmoten, en bestrooi vervolgens met paneermeel.
    4. Bak de zalm in de voorverwarmde oven tot de vis net niet meer doorzichtig is (het mag van binnen nog een beetje rood zijn), 15 tot 20 minuten. Haal de zalm uit de oven, en bestrooi met Cheddar kaas. Zet terug in de oven tot de kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren