Vinaigrette met limoen en koriander

    (64)

    Dit is een heerlijke, pittige vinaigrette. Het is zo veelzijdig dat het lekker is over salades, maar ook over taco's. Echt genieten! Je kunt deze vinaigrette 4 tot 5 dagen in de koelkast bewaren of natuurlijk direct gebruiken. Ik geef de voorkeur aan witte wijnazijn in dit recept, maar je kunt ook natuurazijn gebruiken. Grove mosterd kan vervangen worden door Dijon mosterd voor een zachtere smaak.


    45 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 ml limoensap
    • 30 ml witte wijnazijn (of natuurazijn)
    • 40 gr koriander, fijngehakt
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theelepel zout
    • 3/4 theelepel pittige grove mosterd
    • 180 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng limoensap, azijn, en koriander in een blender tot een gladde massa. Voeg de bruine basterdsuiker, knoflook, en zout toe, en mix opnieuw tot een glad mengsel. Schep de mosterd erdoor. Zet de blender weer aan en voeg geleidelijk de olijfolie toe. Mix de dressing goed door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (64)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren