Linzen met chorizoworst

    Linzen met chorizoworst

    3keer bewaard
    50min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en makkelijk Mexicaans gerecht. Serveer dit met warme tortilla's.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 225 gr droge linzen
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 450 gr Mexicaanse chorizoworst, zonder vel en geprakt
    • 6 plakjes spek
    • 50 gr Roma tomaten, in blokjes gesneden
    • 1 tomatillo, in blokjes gesneden
    • 1 kleine witte ui, in blokjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 120 ml water
    • 40 gr koriander, fijngehakt
    • 1/8 theelepel komijnpoeder
    • 15 gr verbrokkelde Cotija kaas (of Parmezaanse kaas)
    • 25 gr zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Spoel de linzen af en giet over in een grote pan. Giet voldoende water in de pan zodat de linzen vijf centimeter onder water komen te staan. Voeg het kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook, en kook de linzen tot deze net gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
    2. Verwarm, terwijl de linzen koken, een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het chorizogehakt bruin, 10 tot 15 minuten. Haal de chorizo uit de pan. Bak in dezelfde pan het spek gaar, maar zorg dat het spek zacht blijft, ongeveer 5 minuten. Haal het spek uit de pan, maar laat het braadvet in de pan. Snij het spek klein.
    3. Bak de tomaat, tomatillo, ui en knoflook in het bakvet zacht, ongeveer 5 minuten. Voeg het water en de koriander toe. Roer goed. Giet het mengsel over in een blender. Houd de deksel van de blender dicht met een dubbelgevouwen theedoek, en pureer het mengsel met korte, snelle pulsen tot een gladde massa.
    4. Voeg, al roerende, de gepureerde groenten, gebakken chorizo, gebakken spek, en komijn toe aan de pan met water en linzen. Blijf op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten roeren om het gerecht goed te verwarmen. Serveer het gerecht in kommen en garneer elke kom met een theelepel Cotija kaas en een klodder zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren