Spaanse sangria

    Spaanse sangria

    53keer bewaard
    10min


    267 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een authentieke versie van de populaire sangria. U kunt naar wens fruit toevoegen, maar ik heb ervaren dat appel en peer alle rum opnemen. Met Bourgondische wijn en witte rum krijg ik altijd veel lof, hoewel gekruide rum ook lekker is.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 citroen
    • 1 limoen
    • 1 sinaasappel
    • 350 ml rum
    • 100 gr suiker
    • 1 fles (750 ml) droge rode wijn
    • 250 ml sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Gebruik goed gekoeld fruit, rum, wijn en sinaasappelsap. Citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes snijden en in een grote glazen karaf doen. Rum en suiker toevoegen en 2 uur in de koelkast zetten om de smaken te laten intrekken.
    2. Als de sangria geserveerd wordt het fruit met een houten lepel licht pletten en wijn en sinaasappelsap toevoegen. Naar smaak zoeter maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Eliza
    van
    25

    Heerlijke sangria voor een zomerse avond. Ik heb nog een beetje extra sinaasappelsap als ijsblokjes ingevroren en vlak voor serveren erdoor gedaan. - 28 jun 2010

    8

    heel goed - 11 feb 2015

    MarritdeWeijer
    3

    Veel succes mee gehad op n feestje laatst. Heerlijke frisse smaken, niet zo mierzoet als je wel eens hebt bij Sangria. - 30 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren