Vetarm bananenbrood II

    Vetarm bananenbrood II

    6keer bewaard
    55min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Dit bananenbrood is een familiefavoriet! Het blijft smeuig en het smaakt overheerlijk. Het is goed in te vriezen. Ik doe er soms bosbessen, noten, of stukjes chocolade doorheen. Ook erg lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 190 gr bloem
    • 200 gr suiker
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 1 ei
    • 135 gr halfvolle mayonaise
    • 3 rijpe bananen, gepureerd
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een bakvorm van 23x13 cm in en bestrooi met bloem. Klop de bloem, suiker, bakpoeder en het zout samen in een kom.
    2. Klop het ei in een beslagkom. Voeg de mayonaise, bananen en het vanille-extract toe, en blijf kloppen tot goed vermengd. Voeg bloemmengsel toe en vermeng tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een ingestoken cocktailprikker of breinaald schoon uit het midden van de cake tevoorschijn komt, ongeveer 45 minuten. Laat 10 minuten in het bakblik afkoelen voordat je het bananenbrood volledig laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    4

    Met mayonaise?! Vetarm?! Is er al iemand die het aangedurfd heeft? - 01 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren