Tomatencrèmesoep

    Tomatencrèmesoep

    4keer bewaard
    25min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Het is een lekkere tomatensoep en nog makkelijk te maken, ook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 blikken (totaal 800 gr) tomatenblokjes, in sap
    • 20 gr ui, versnipperd
    • 20 gr suiker
    • 2 theelepels zout
    • 1/8 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Giet de tomaten met hun sap in een pan en meng de ui, suiker, zout, kruidnagel en zwarte peper erdoorheen. Breng aan de kook op matig vuur, zet het vuur laag, en laat sudderen totdat de ui zacht is, ongeveer 10 minuten.
    2. Giet de soep in een blender, maar vul de blender voor niet meer dan de helft. Houd het deksel stevig vast met een theedoek en begin voorzichtig te pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de soep in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren. Je kunt ook gebruikmaken van een staafmixer en de soep direct in de pan pureren.
    3. Schenk de soep weer terug in de pan, zet op laag vuur, en roer de gecondenseerde melk erdoor. Verwarm de soep op laag vuur (niet koken), ongeveer 1 minuut.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren