Soep met macaroni en gehaktballetjes

    Soep met macaroni en gehaktballetjes

    1keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het heet officieel soep, maar het lijkt meer op een pastagerecht. Serveer dit gerecht met croutons en Parmezaanse kaas, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 groene paprika, in stukken gesneden
    • 1 ui, in stukken gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 blikken (samen 800 gr) tomatenblokjes, fijngehakt
    • 1 blik (140 gr) tomatenpuree
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 25 kant-en-klare gehaktballetjes uit de diepvries (mag ook vers)
    • 1185 ml water
    • 210 gr ongekookte macaroni

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Bak de paprika en ui in de hete olie tot de uien glazig zijn, 5 tot 7 minuten. Voeg de knoflook, fijngesneden tomatenblokjes, tomatenpuree, bruine basterdsuiker, Italiaanse kruiden, zout, zwarte peper, gehaktballetjes, en water toe aan de pan, en breng aan de kook. Roer de macaroni door de saus en kook de macaroni in de saus beetgaar, 15 tot 20 minuten. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren