Vegetarisch Marokkaans stoofpotje

    Vegetarisch Marokkaans stoofpotje

    33keer bewaard
    1uur10min


    265 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke, gezonde Noord-Afrikaans geïnspireerde stoofpot is een familiefavoriet. Lekker met warm brood of couscous. U kunt deze stoofpot al van tevoren maken. Eerst even af laten koelen, en dan kunt u de stoofpot 3 dagen in de koelkast bewaren, of enkele maanden bewaren in de vriezer. U kunt ook de groenten al van tevoren snijden en de kruidenmix alvast maken. Beiden kunt u goed in de vriezer bewaren en even ontdooien voordat u het gerecht gaat maken. Op die manier kunt u deze heerlijke exotische maaltijd in slechts 30 minuten op tafel zetten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/8 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel grof zeezout
    • 15 gr boter
    • 1 zoete ui, fijngehakt
    • 135 gr boerenkool, fijngesneden
    • 1600 ml groentebouillon
    • 1 blik (van 400 gr) tomatenblokjes (bewaar het sap)
    • 1 eetlepel honing
    • 4 grote wortels, fijngesneden
    • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes geneden
    • 3 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 blik (van 400 gr) kikkererwten, uitgelekt
    • 65 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 190 gr gedroogde linzen, afgespoeld
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 eetlepel maïzena (optioneel)
    • 1 eetlepel water (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng de kaneel, komijn, gember, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, kerriepoeder en zout in een grote kom. Zet apart.
    2. Smelt de boter in een grote pan op matig vuur. Bak de ui in de boter zacht en lichtbruin, 5 tot 10 minuten. Roer de fijngesneden boerenkool en het kruidenmengsel erdoorheen. Bak 2 minuten of tot boerenkool begint te slinken en specerijen beginnen te geuren.
    3. Giet de groentebouillon in de pan erbij. Voeg, al roerende, de tomaten (met het sap), honing, wortels, zoete aardappelen, aardappelen, kikkererwten, gedroogde abrikozen, en linzen toe. Breng aan de kook, en zet vervolgens het vuur laag.
    4. Laat gedurende 30 minuten sudderen (met deksel) of tot de groenten en de linzen zacht en gaar zijn. Breng op smaak met zwarte peper. Indien gewenst kunt u de saus dikker maken door wat maïzena opgelost in een eetlepel water door de stoofpot te roeren. Laat sudderen totdat de stoofpot is ingedikt, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    Een superrecept! - 12 jan 2016

    GeorginaWilson
    0

    kruidenmix vervangen door garam masala - makkelijk en smaakte prima! - 23 okt 2015

    van
    0

    Leuk en origineel recept! Heerlijke zondagslunch, vooral de boerenkool erdoor is erg goed. Mijn kinderen (4 en 7) vonden het iets te zoet, ik zou een volgende keer de honing er ook uit laten. De zoete aardappel en abrikozen wegen naar mijn idee namelijk al ruimschoots op tegen het licht zure van de tomaten. Je proeft een indiaas aandoende kruidenmelange, maar het overheerst niet. Dank hiervoor, gaat bij ons in het grote boek! Het restant (het is best veel!) gaat mee naar ons werk deze week voor de lunch. Groeten, René. - 02 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren