Maleisische salade met watermeloen en spekjes

    Maleisische salade met watermeloen en spekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een hele lekkere salade, en ik heb mijn best gedaan makkelijk te vinden ingrediënten te gebruiken. Ik koop voor dit gerecht vaak 1 grote watermeloen, waarvan ik al het rode vruchtvlees gebruik en ongeveer de helft van het witte gedeelte van de korst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 335 ml rijstazijn
    • 2 stukken (in totaal 5 cm) verse gemberwortel, geschild en iets gekneusd
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 theelepels gemalen chilivlokken, of naar smaak
    • 35 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 610 gr watermeloenkorst, alleen het witte gedeelte (geen groene korst), snij dit in blokjes
    • 450 gr dikke plakken spek (of spekblokjes)
    • 45 gr verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 4 limoenen, uitgeperst
    • 235 ml rijstazijn
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 bosje (ongeveer 80 gr) koriander, verwijder de blaadjes van de steeltjes (bewaar alles)
    • 1850 gr gekoelde pitloze watermeloen, in blokjes gesneden (het rode vruchtvlees)
    • 1 bosje (40 gr) lenteuitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Breng 335 ml rijstazijn aan de kook in een pan, en meng de gember, sjalotjes, chilivlokken, 35 gr lichtbruine basterdsuiker en 1 theelepel zout erdoorheen. Blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost, en neem van het vuur. Plaats de witte watermeloenblokjes in een grote glazen en hittebestendige kom. Giet het rijstazijnmengsel door een fijne zeef over de watermeloenschil. Roer goed, en zet tenminste een uur in de koelkast.
    2. Leg de plakken spek in een grote, diepe koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur aan beide kanten gelijkmatig bruin, ongeveer 10 minuten. Plaats de plakjes spek op een met keukenpapier beklede plaat. Snij het spek in stukjes als het is afgekoeld.
    3. Maak nu de dressing: plaats de 45 gr gepelde en fijngehakte gember, knoflook, limoensap, 235 ml rijstazijn, 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 1/2 theelepel zout, en de koriandersteeltjes in een blender. Meng op hoge snelheid, en schraap af en toe met een spatel de zijkanten van de blender schoon tot de gember en koriandersteeltjes goed zijn verpulverd, en de dressing goed gemengd is.
    4. Om de salade af te maken, plaatst u ongeveer 150 gr rode watermeloenblokjes op een bord, en besprenkel dit met ongeveer 2 eetlepels dressing. Bestrooi met ongeveer 2 eetlepels van het witte watermeloenmengsel, 1 tot 2 eetlepels van de spekjes, 1 eetlepel korianderblaadjes, en ongeveer 1/2 eetlepel gehakte lenteuitjes, of naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren