Mama's bramen cobbler

    Mama's bramen cobbler

    5keer bewaard
    55min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Als kind plukte ik in de zomer vaak bramen, waar mijn moeder dan heerlijke gerechten mee maakte, zoals deze cobbler. Lekker met vanille-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 115 gr boter, gesmolten
    • 200 gr suiker
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 180 ml melk
    • 290 gr verse bramen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Giet de gesmolten boter over de bodem van een vierkante ovenschotel van 20x20 cm. Mix suiker, zelfrijzend bakmeel en melk door elkaar tot een nat beslag, en giet het mengsel over de boter in de ovenschaal. Niet roeren. Verdeel de bramen gelijkmatig over het beslag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is, en het fruit aan de randen van de ovenschaal bubbelt, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren