Geglazuurde kip met zoete aardappelpuree

    Geglazuurde kip met zoete aardappelpuree

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    136 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een leuk alternatief voor kip met aardappelen; een beetje zoet en een beetje pikant. Dit is een favoriet bij ons thuis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 680 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes van ong. 1 cm gesneden
    • 450 gr kipfilet, in reepjes gesneden
    • 2 theelepels kruidenmix voor rundvlees
    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 120 ml ahornsiroop
    • 50 gr lenteuitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de zoete aardappelen op hoog vuur in een grote pan met water gaar, ongeveer 20 minuten. Giet af en laat 1 of 2 minuten droogstomen. Pureer de aardappelen, en zet opzij.
    2. Bestrooi de kip met de kruidenmix. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, en bak tot de kip goudbruin en niet meer roze van binnen is, 5 tot 8 minuten per kant. Haal de kip uit de pan, en zet apart. Roer de ahornsiroop door de koekenpan. Breng aan de kook, laat 2 minuten sudderen en roer er dan de lenteuitjes doorheen.
    3. Schep, om te serveren, de puree van zoete aardappelen in een schaal, leg de kip eroverheen, en giet de ahornsaus over de kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren