Kip adobo

    Kip adobo

    8keer bewaard
    1uur10min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Gebruik gelijke delen azijn, sojasaus en water. Het geheime ingrediënt is kaneel. Dit gerecht kan ook in de slowcooker worden gemaakt. Eerst even de kip, ui en knoflook bakken, en daarna in de slowcooker overgieten en de rest van de ingrediënten toevoegen. Het duurt ongeveer 6-8 uur op de lage stand van de slowcooker, of 4 uur op een hoge stand.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels maïsolie (of zonnebloemolie)
    • 1360 gr kipdrumsticks en kipdijfilet
    • 1 ui, grof gehakt
    • 2 eetlepels knoflook, uitgesperst
    • 235 ml appelazijn
    • 235 ml sojasaus (liefst met een laag natriumgehalte)
    • 235 ml water
    • 2 laurierbladeren
    • 10 zwarte hele peperkorrels
    • 1 kaneelstokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan (met deksel) op middelhoog vuur, en roerbak de kipdrumsticks en dijen tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de stukken kip uit de pan, en zet apart. Voeg, al roerende, de ui en knoflook toe aan de hete pan, en bak goudbruin, ongeveer 8 minuten.
    2. Giet de appelazijn, sojasaus, en water erbij, en voeg ook de laurierblaadjes, peperkorrels en het kaneelstokje toe. Goed roeren. Breng het mengsel aan de kook op matig vuur. Schep de stukken kip (en sappen die zich hebben gevormd rondom de kip) terug in de pan.
    3. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur vervolgens lager en laat sudderen tot de kip goed gaar is, ongeveer 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren