Marokkaanse stoofpot met kikkererwten
1 / 1 Foto van:  pjam88
Blader

Marokkaanse stoofpot met kikkererwten

Dit recept heb ik met boerenkool uit mijn eigen tuin gemaakt. Je kunt bij dit recept ook heel veel andere groenten gebruiken; wat er eigenlijk maar in je koelkast ligt. Dien dit gerecht op met couscous.

Mari

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper, of naar smaak
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 aardappelen, snijd ze in blokjes
  • 1 blik (van 400 gr) tomatenblokjes (bewaar het sap)
  • 235 ml tomatensaus
  • 145 gr blanke rozijnen
  • 1 liter water (of genoeg om de groenten te bedekken)
  • 400 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 300 gr boerenkool, fijngehakt (naar smaak)
  • 25 gr verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui en de knoflook in de hete olie aan tot de uien glazig zijn, 5 tot 7 minuten. Roer de komijn, koriander, cayennepeper, garam masala, kerriepoeder en zout erdoor en bak ongeveer 1 minuut. Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, tomatensaus, en rozijnen toe aan de pan. Giet voldoende water in de pan om alles te bedekken, en breng aan de kook. Kook tot de aardappelen zacht zijn, 10 tot 15 minuten.
  2. Voeg de kikkererwten en de boerenkool toe aan de pan; sudder totdat de boerenkool is geslonken, ongeveer 3 minuten. Strooi de koriander over de stoofpot en haal onmiddellijk de pan van het vuur. Serveer.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties