Appelcrumble met marshmallow

    Appelcrumble met marshmallow

    7keer bewaard
    1uur15min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar marshmallows zijn echt heel lekker in applecrumble. Je krijgt zo'n mooi goudbruin korstje. Het zoet combineert goed met het zuur van de appels. Echt genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8 grote Granny Smith appels, zonder klokhuis en in partjes gesneden
    • 100 gr suiker
    • 20 gr bloem
    • 1 theelepel kaneel
    • 225 gr boter, gesmolten
    • 1,5 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 2 theelepels kaneel
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 80 gr vlugkokende havermout
    • 125 gr bloem
    • 100 gr marshmallows, in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Meng de stukjes appel, suiker, 20 gr bloem, en 1 theelepel kaneel goed door elkaar; leg het appelmengsel in een ovenschaal van 22-23cm. Pak een nieuwe beslagkom en meng de gesmolten boter, nootmuskaat, 2 theelepels kaneel, bruine basterdsuiker, havermout, 125 gr bloem, en marshmallowstukjes door elkaar. Verdeel het marshmallowmengsel gelijkmatig over de appels, en druk zachtjes aan om de bovenste laag glad te maken.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de appels zacht zijn en de korst goudbruin is geworden, 30 tot 35 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Heleenvdberg
    0

    - Gewaardeerd op - 01 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren