Mary's pompoentaart

    Mary's pompoentaart

    10keer bewaard
    35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een overheerlijke pompoentaart met een bodem van digestieve koekjes. Deze taart is altijd zo snel op!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr verkruimelde digestieve koekjes
    • 1 theelepel kaneel
    • 40 gr suiker
    • 85 gr boter, gesmolten
    • 60 ml koud water
    • 1 eetlepel gelatine
    • 300 gr gepureerde pompoen (uit blik of zelfgemaakt)
    • 3 eierdooiers
    • 100 gr suiker
    • 120 ml melk
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de koekkruimels, 1 theelepel kaneel, 40 gr suiker, en de gesmolten boter in een kom en druk dit mengsel aan op de bodem van een bakvorm (met opstaande randjes) van ongeveer 22 cm. Druk de kruimels ook tegen de randen goed aan. Laat afkoelen in de koelkast zodat de korst stevig wordt, ongeveer 30 minuten.
    2. Giet het water in een kom, en voeg de gelatine erbij. Laat de gelatine zacht worden, ongeveer 5 minuten. Pak een steelpannetje. Meng de pompoen, eierdooiers, 100 gr suiker, melk, zout, gember, en 1/4 theelepel kaneel in een pan, en meng dit goed door elkaar. Verwarm het pompoenmengsel op medium-laag vuur tot het bijna kookt. Roer voortdurend door het kokende pompoenmengsel, zodat het indikt, ongeveer 5 minuten. Voeg de gelatine en water erbij. Verwijder de pan van het vuur.
    3. Pak een nieuwe beslagkom, en klop daarin de eiwitten met een elektrische mixer stijf. Voeg geleidelijk 100 gr suiker en het vanille-extract toe en blijf mixen tot het mengsel gaat glanzen. Schep nu voorzichtig de eiwitten door het pompoenbeslag en probeer het beslag zo luchtig mogelijk te maken. Schenk het beslag nu over de taartkorst en laat de taart een paar uur of een hele nacht in de koelkast opstijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    - Gewaardeerd op - 12 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren