Gehakttaart

    Gehakttaart

    15keer bewaard
    1uur30min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Een van de favoriete maaltijden van mijn familie is deze eenvoudige gehakttaart. Zo heerlijk vol van smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 gr rundergehakt
    • 225 gr varkensgehakt
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 2 stengels selderij, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 kleine wortel, fijngehakt
    • 1 grote bakaardappel, geschild en fijngehakt (of een iets bloemige aardappel)
    • 1 laurierblaadje
    • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 1 snufje natriumarme kruidenmix voor gehakt (bijvoorbeeld van Verstegen®)
    • 1 snufje zout en peper, naar smaak
    • 2 rundvleesbouillonblokjes
    • 235 ml heet water
    • 2 kopjes geraspte jong belegen kaas
    • 4-5 plakken bevroren bladerdeeg, ontdooid
    • 1 eierdooier
    • 1 eetlepel water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 22x23cm in met bakspray of boter.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en rul en roer het runder- en varkensgehakt gelijkmatig bruin (mag niet meer roze zijn). Giet het overtollige vet uit de pan. Voeg, al roerende, de ui, paprika en selderij toe. Dek de koekenpan af met een deksel, zet het vuur lager, en bak de groenten zacht en de uien glazig, ongeveer 5 minuten. Af en toe roeren.
    3. Maak een kuiltje in het midden van de pan en leg de fijngehakte knoflook direct op de bodem van de pan. Bak 30 tot 60 seconden, en meng daarna de knoflook met het gehakt. Voeg de wortel, aardappel, laurier, tijm, peterselie, worcestersaus, en kruidenmix toe en breng op smaak met zout en peper.
    4. Los de bouillonblokjes op in een kom met het hete water, en giet het bij het gehakt, meng goed. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af, en laat sudderen tot de wortels zacht zijn, 10 tot 15 minuten.
    5. Leg een paar plakken bladerdeeg op de bodem van de ingevette ovenschaal. Druk het deeg in de hoeken aan, en duw het deeg ook tegen de zijkanten van de schotel. Schep het gehakt in de schaal en spreid het mengsel gelijkmatig uit. Voeg geen extra vloeistof aan de taart toe. Bestrooi het mengsel met de geraspte kaas.
    6. Klop de eierdooier en 1 eetlepel water samen. Bestrijk de randen van het onderste vel bladerdeeg met het ei. Leg het tweede vel bladerdeeg eroverheen, en duw de randen aan met een vork. Besmeer de bovenkant van de taart met ei en maak een paar gaatjes in de korst met een vork.
    7. Bak in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de vulling borrelt, ongeveer 50 minuten. Controleer de kleur van de taart na 15 minuten baktijd om te voorkomen dat de korst te bruin wordt. Indien de korst te bruin wordt, losjes met aluminiumfolie afdekken. Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten staan ​​alvorens op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    zo lekker wel volgende keer wat meer groente erin doen en dan genieten - 29 okt 2015

    YvonneHoovers
    0

    Een heerlijk recept, zeker de moeite waard om te maken, - 15 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren