Amerikaans rundergehaktbrood

    Amerikaans rundergehaktbrood

    2keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit gehaktbrood is erg makkelijk om te maken. Het is een geweldig hoofdgerecht voor koude winternachten of gewoon lekker als beleg op een broodje! Je kunt ook jonge of jong belegen geraspte kaas over het gehaktbrood strooien voor een lekker korstje. Geraspte mozzarella kan ook! Of meng gewoon alle drie de kazen!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 gr crackers
    • 900 gr rundergehakt
    • 90 ml worcestersaus
    • 45 ml steak saus (bijvoorbeeld HP sauce®)
    • 1 1/4 eetlepel mosterd
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 60 ml Dr. Pepper®
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel zeer fijngesneden zure augurk
    • 2 eetlepels zeer fijngesneden zoet-zure augurk
    • 1 ei, geklopt
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 225 gr tomatensaus in blik
    • 1 ui, versnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Doe de crackers in een stevige hersluitbare plastic zak, en rol er voorzichtig met een deegroller overheen tot de crackers zijn verkruimeld. Je kan de crackers ook tot kruimels vermalen in een keukenmachine. Zet 60 gr van kruimels apart; doe de rest van kruimels in een grote beslagkom (165 gr).
    3. Meng de 165 gr crackerkruimels goed samen met het rundvleesgehakt, worcestersaus, steak saus, mosterd, zwarte peper, frisdrank, rozemarijn, cayennepeper, kaneel, knoflookpoeder, alle fijngesneden augurk, ei, zelfrijzend bakmeel, tomatensaus, en ui. Vorm het mengsel in de vorm van een brood en leg het in een ovenschaal van ongeveer 22x30 cm. Bestrooi het brood met de bewaarde crackerkruimels.
    4. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven mooi bruin (niet meer roze van binnen en tot vleessappen helder zijn), ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Controleer het brood na 45 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het dikste deel van het brood moet minstens 70°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren