Gehaktmuffins met vleesjus

    Gehaktmuffins met vleesjus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine gehaktballen in de vorm van muffins zijn zo smakelijk! De kinderen vinden het ook zo leuk om deze afzonderlijke porties vlees te krijgen. Ieder een eigen muffin. Ik dien ze vaak op met rijst en geroosterde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gr spekblokjes
    • 1 zoete ui, gehakt
    • 1150 gr kalkoengehakt
    • 455 gr kalfsgehakt
    • 215 gr paneermeel
    • 120 ml melk
    • 2 eieren
    • 80 ml steak saus (bijvoorbeeld HP sauce®)
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel mosterdpoeder
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1,5 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1,5 theelepel zeezout
    • 1,5 theelepel gedroogde salie
    • 120 ml barbecuesaus
    • 2 zakjes kant-en-klare vleesjus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee muffinbakblikken voor 12 muffins in met bakspray of boter.
    2. Bak het spek en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur, onder af en toe roeren, totdat de uien glazig zijn en het spek halfgaar is, ongeveer 5 minuten. Giet het overtollige vet af.
    3. Giet de spekjes over in een grote kom en meng er de kalkoen, kalfsvlees, paneermeel, melk, eieren, steak saus, bruine suiker, knoflookpoeder, basilicum, mosterdpoeder, komijn, zwarte peper, zeezout, en salie doorheen, en meng goed. Vul de ingevette muffinbakjes met het gehaktmengsel, en maak in het midden van elke muffin een gaatje met je pink, zodat de muffins gelijkmatig bakken.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot vleessappen helder zijn en een vleesthermometer ingestoken in het midden van de muffin minstens 70°C aangeeft, ongeveer 30 minuten. Bestrijk elke muffin met barbecuesaus, zet terug in de oven en bak nog 5 minuten.
    5. Maak de vleesjusmix volgens de verpakking. Leg de muffins in een diepe schaal en giet de jus erover om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren