Mediterraanse vleestaartjes (Sfeeha)

    Mediterraanse vleestaartjes (Sfeeha)

    9keer bewaard
    35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine hartige taartjes zijn gebaseerd op een recept van mijn Libanese schoonmoeder (zij is echt een van de beste koks die ik ken). Zij maakt het deeg helemaal zelf, maar ik koop het in de supermarkt om tijd te besparen. Dit is een geweldig voorgerecht of bijgerecht!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 450 gr rundergehakt
    • 225 gr lamsgehakt
    • 1 witte ui, fijngehakt
    • 100 gr pijnboompitten
    • 1/8 theelepel kaneel
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 80 ml citroensap
    • 1 ei, geklopt
    • 2 pakjes (totaal 900 gr) bevroren bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, en bak, al roerende, het rundergehakt, lamsgehakt, versnipperde ui, pijnboompitten, kaneel, zout, en zwarte peper tot goed vermengd. Roerbak tot het vlees goed is verkruimeld, gelijkmatig bruin is geworden, en niet meer roze is van binnen. Giet het overtollige vet uit de pan.
    2. Roer het citroensap door het gehaktmengsel. Proef even, en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
    3. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een bakplaat in of leg bakpapier op de bakplaat.
    4. Rol de ontdooide bladerdeegvellen tot ongeveer 3 mm dik. Snij met behulp van een scherpe ronde koekjesvorm van ongeveer 7,5cm negen rondjes uit de vellen. Smeer de binnenste randjes in met een beetje water, en schep ongeveer 2 theelepels vulling in het midden van elk rondje. Vouw het deeg dicht en knijp de randjes goed dicht. Leg de bladerdeegtaartjes op de voorbereide bakplaat en herhaal deze stappen met de rest van de deegcirkels.
    5. Bestrijk elke taart met een beetje eigeel. Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, 15 tot 20 minuten.

    Tip:

    Je hoeft niet persé rondjes uit het bladerdeeg te snijden. De taartjes kunnen ook de vorm hebben van appelflappen. In dat geval wordt het bladerdeeg slechts dubbel gevouwen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren