Tagliatelle frutti di mare

    Tagliatelle frutti di mare

    2keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een indrukwekkend pastagerecht met vis en schelpdieren. Relatief snel en eenvoudig te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 670 gr tagliatelle pasta
    • 235 ml olijfolie, of zoveel als nodig
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt, of meer naar smaak
    • 45 gr ansjovis verpakt in olijfolie, uitgelekt
    • 1 blik (van 400 gr) tomatenblokjes
    • 680 gr mosselen met schaal, schoongemaakt
    • 150 gr middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt, met staart
    • 150 gr st. jakobsschelpen, zonder schaal
    • 225 gr inktvis - schoongemaakt en in ringen gesneden
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 1 snufje gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1 citroen, in partjes gesneden
    • 1 eetlepel geraspte Manchego kaas (of Parmezaanse)
    • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes (julienne gesneden)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verwarm een grote koekenpan op laag vuur en giet een laagje olijfolie van ongeveer 6 mm in de pan. Voeg knoflook, 1 theelepel Italiaanse kruiden, en ansjovis toe, en roerbak dit tot de ansjovis begint te smelten in de olie, 7 tot 10 minuten. Roer de tomatenblokjes erbij, en zet het vuur hoger naar medium. Breng aan de kook. Roer de mosselen erdoor, en leg de garnalen erbij als de mosselen beginnen te openen. Laat sudderen. Roer de garnalen om als ze aan één kant roze zijn geworden, ongeveer 2 minuten. Doe de st. jakobsschelpen en inktvis erbij. Laat verder koken tot de garnalen aan de buitenkant licht roze zijn, ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met zout, peper, en de resterende 1 theelepel Italiaanse kruiden.
    3. Roer de gekookte pasta door de saus. Garneer met een schijfje citroen, Manchego kaas, en basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren